nieuws

Wonan start woonproject Sandebak in Amsterdam

regios

Woningbedrijf Wonam is op 17 november gestart met de bouw van 106 middenhuurwoningen met een huurprijs vanaf 795 euro per maand aan de Van Sandebakhuijzenstraat in Amsterdam Nieuw-West.

Wonan start woonproject Sandebak in Amsterdam

Het gebouw heet Sandebak. Dit is een transformatieproject. Een oud kantoorgebouw is gesloopt en op die plek wordt Sandebak neergezet. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijke aannemer en het ontwerp van woongebouw Sandebak is in handen van INBO. In mei 2018 is Sandebak klaar. Sandebak ligt vlakbij de afslag aan de A10 en bij een tramhalte. Wonam kiest steeds bewust voor een locatie, bij de Ring en goed gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en overige faciliteiten. Dit maakt dat de projecten bij uitstek een mooie en aantrekkelijke locatie vormen voor de (jonge) doelgroep. Pal naast Sandebak wordt op dit moment gebouwd aan een ander Wonamproject, namelijk de Poort van Toorop (176 middenhuurwoningen). Dat woongebouw is eind 2017 gereed. 

Met woningbouwproject Sandebak realiseert Wonam zijn zevende project, waarmee de jonge woningbouworganisatie zich sinds 2011 specifiek richt op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Reeds gerealiseerde projecten zijn King en Queen in Nieuw West en Square in Zuid bij de RAI.  

Reageer op dit artikel