nieuws

Ontwerp Studioninedots voor Lelylaan

regios

Gemeente Amsterdam koos West Beat als winnend ontwerp voor een nieuwbouwproject aan de Lelylaan/Delflandlaan in Nieuw-West Het architectenbureau is Studioninedots. Opdrachtgever is Lingotto Ontwikkeling.

Ontwerp Studioninedots voor Lelylaan

Kern van het ontwerp is een collectieve ‘superruimte’. West Beat krijgt een enorme, transparante begane grond, een doorlopende publieke ruimte. Deze ruimte meet 65 bij 50 meter, is 8,5 meter hoog en wordt met een constructie van bogen sculpturaal vormgegeven. Op deze wijze worden intieme ruimtes gearrangeerd én wordt het vloeroppervlak vrij gelaten – een vereiste voor het flexibel gebruik van de ruimte. Bewoners, bezoekers en ondernemers komen hier immers afwisselend voor werkplekken, horeca, voorstellingen en concerten. In de façade zijn de bogen zo groot dat de culturele activiteit binnen steeds wordt geëtaleerd, met de meest omvangrijke bogen op de hoeken als uitnodigend gebaar.

In het bouwblok zijn op de verdiepingen circa 150 appartementen gesitueerd rond een collectieve binnentuin op hoogte. De bouw start naar verwachting in 2018.

Reactie van wethouder Grondzaken Eric van der Burg: ‘Het aantrekkelijk vormgegeven gebouw wordt een nieuwe hotspot op het gebied van cultuur, horeca en ontmoeten. West Beat vormt de sprong over de ring als verbinding tussen het centrum en Nieuw-West. Het geeft een grote impuls aan de transformatie van de Lelylaan en maakt het een aantrekkelijke, levendige woonomgeving. De toon voor de ontwikkeling van Nieuw-West is hiermee gezet.’ 

 

 

Reageer op dit artikel