nieuws

‘Japanse bank breidt uit in Amsterdam door Brexit’

regios

De Japanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG Bank Europe) gaat in 2017 uitbreiden in Amsterdam en personeel uit Londen hiernaartoe verplaatsen. Nog twee Japanse banken zouden naar Amsterdam willen komen.

‘Japanse bank breidt uit in Amsterdam door Brexit’

Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. MUFG Bank is nu met 161 medewerkers gevestigd aan Strawinskylaan 565 in World Trade Center Amsterdam op de Zuidas. Alle bankactiviteiten in continentaal Europa zullen in de nabije toekomst vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor aangestuurd worden. Het kantoor van MUFG in Londen blijft wel het officiële Europese hoofdkantoor, aldus de zakenkrant op gezag van bronnen. MUFG Bank is al veertig jaar in Nederland actief.

Het is zeer aannemelijk dat MUFG Bank kantoorruimte bijhuurt in het WTC-complex. Al voor het Brexit-referendum van 23 juni zou de Japanse bank uitbreiding van het Amsterdamse kantoor hebben overwogen. De knoop is volgens bronnen die Financial Times doorgehakt na de uitkomst ervan. Hoeveel medewerkers de Amsterdamse vestiging erbij krijgt, is onbekend. Onlangs maakte CBRE GI bekend WTC met 32.000 m2 bvo kantoren en voorzieningen te zullen uitbreiden.

In een reactie zegt CBRE GI desgevraagd: ‘Bank of Tokio, onderdeel van MUFG, zit al sinds 1985 in WTC Amsterdam. We zijn vorig jaar al een interne verhuizing naar een grotere ruimte overeengekomen van 2.000 naar 2.500 m2. Dat was omdat ze wat meer willen centraliseren. Het is ons echter niet bekend is of ze nu vanwege de Brexit verder willen uitbreiden.’

De Japanse bank wil zelf geen commentaar geven op de berichtgeving. Later deze maand zegt de bank met een verklaring te komen. Mitsubishi, ook eigenaar van Bank of Tokyo, is het grootste Japanse financiële concern van Japan. WTC-eigenaar CBRE Global Investors zint nog op een reactie. Na het referendum verplaatste een andere Japanse bank, Mizuho Financial, al banen van Londen naar Amsterdam. Nog twee Japanse banken zouden ook (gedeeltelijke) verhuizing naar Amsterdam overwegen, aldus Financial Times. (MvL) 

Reageer op dit artikel