nieuws

Vomar: ook zonnepanelen op supermarkten

regios

Vomar Voordeelmarkt heeft op het 18.000 m2 grote dak van zijn distributiecentrum in Alkmaar aan Opaalstraat 15 ruim 4.100 zonnepanelen in gebruik genomen. Negen Vomar-supermarkten moeten spoedig volgen.

Daarmee wordt jaarlijks 1 miljoen kilowattuur stroom opgewekt. Dat is genoeg om ruim 300 eengezinswoningen gedurende één jaar van energie te voorzien. Dit project van Vomar is in samenwerking met Hoorne Vastgoed, Geotherm en Entras gerealiseerd. Tijdens de oplevering maakte Vomar bekend om negen filialen van Vomar en acht filialen van Ranzijn tuin & dier ook te voorzien van zonnepanelen.

Vomar noemt dit de nieuwste stap in diens milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Zo maakt het distributiecentrum gebruik van restwarmte van de naastgelegen huisvuilcentrale en wordt er volledig gebruik gemaakt van groene stroom. Ook in logistiek zijn slagen gemaakt. Zo rijden er elektrische voertuigen, rijden er trailers met verschillende koelzones en worden koelinstallaties gevoed door zonnepanelen. Daarnaast vindt gescheiden afvalinzameling plaats en worden geretourneerde voedingsmiddelen verantwoord verwerkt.

Algemeen directeur Aart van Haren: ‘Vomar Voordeelmarkt staat midden in de samenleving en draagt daar mede verantwoordelijkheid voor. Wij vinden het belangrijk om ons in te spannen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dat doen wij voor de directe omgeving van onze winkels en dat doen wij ook voor de omgeving van ons distributiecentrum.’

Reageer op dit artikel