nieuws

Van Wijnen levert nieuwbouw Haags Vermeerkwartier op

regios

Van Wijnen Projectontwikkeling levert deze week de eerste woningen in het Vermeerkwartier op. Dit project in de Haagse Schilderswijk omvat in totaal 200 woningen.

Van Wijnen levert nieuwbouw Haags Vermeerkwartier op

Na een intensief voortraject en goede samenwerking met partners woningcorporatie Haag Wonen, gemeente Den Haag en Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de eerste fase van Vermeerkwartier in december 2015 in verkoop gegaan. In mei startte Van Wijnen Stolwijk met de bouw van de eerste 52 koopwoningen. Een deel daarvan wordt nu opgeleverd. Nabij de Haagse markt in hartje Schilderswijk geeft Van Wijnen een nieuwe impuls aan de stad met de ontwikkeling en realisatie van 200 ruime eengezinswoningen, aldus Van Wijnen.

De 200 woningen zijn verdeeld over vijf bouwblokken. De eerste twee bouwblokken, bestaande uit 52 koopwoningen en 41 huurwoningen voor Syntrus Achmea, zijn eind dit jaar volledig gereed. Het derde bouwblok van 32 koopwoningen is volop in ontwikkeling. In december verwacht Van Wijnen te beginnen met de verkoop en in het tweede kwartaal van 2017 met de uitvoering. De vraag naar eengezinswoningen is in de Schilderswijk enorm hoog, zegt projectontwikkelaar Martijn Bus.

‘Er zijn nauwelijks betaalbare woningen met een tuin te vinden, die ook nog eens onderhoudsarm zijn. Met het Vermeerkwartier, bestaande uit woningen met drie tot maar liefst zes slaapkamers, wordt er uitstekend ingespeeld op deze behoefte. Mensen die normaal gesproken de Schilderswijk zouden verlaten, krijgen nu de mogelijkheid om in hun eigen wijk een wooncarrière te maken.’

Reageer op dit artikel