nieuws

Tilburg schrapt kantoren uit Spoorzone

regios

Tilburg brengt het kantorenprogramma in de Spoorzone terug van 208.000 m2 naar 140.000 m2. Het stadsbestuur moet daardoor bijna 20 miljoen euro afboeken op zijn grondexploitatie.

Tilburg schrapt kantoren uit Spoorzone

Dat schrijft het Brabants Dagblad op basis van een collegevoorstel. De kantoren zijn gepland op het voormalige Werkplaatsterrein in de Tilburgse spoorzone. Het stadsbestuur wil de kantoren vervangen voor een fors groter woningprogramma, zonder exacte aantallen te noemen.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 19,4 miljoen euro af te boeken als gevolg van de nieuwe programmering. Van dat bedrag was al 5 miljoen verrekend en nog eens 7,5 miljoen was opgespaard. De resterende 6,9 miljoen wil het gemeentecollege halen uit de algemene reserve van het grondbedrijf. SDK Vastgoed (VolkerWessels) begon dit voorjaar al met de bouw van 339 woningen in de spoorzone. (MvL)

Reageer op dit artikel