nieuws

PostNL bouwt pakkettensorteercentrum in Nieuwegein

regios

PostNL realiseert een nieuw pakkettensorteercentrum op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Deze week gaat de eerste schop de grond in voor de bouw van het pand.

Dat meldt de gemeente Nieuwegein. Het bedrijf kocht een kavel van bijna 34.000 m2 van de gemeente voor een nieuw sorteer- en distributiecentrum. In 2015 bezorgde PostNL ongeveer 550.000 pakketten per dag en beschikt over een breed logistiek netwerk. In Nieuwegein biedt PostNL 350 arbeidsplaatsen waarvan een deel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De oplevering van het sorteercentrum staat gepland in september 2017.

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur Pakketten en Logistiek van PostNL, licht toe: ‘We kiezen voor Nieuwegein omdat hier de mogelijkheid is om een sorteer- en distributiecentrum te bouwen met mogelijkheden zoals een crossdock en ruimte met temperatuurregeling. Daarnaast heeft bedrijvenpark Het Klooster een goede ontsluiting richting de A27 en is centraal gelegen in het verzorgingsgebied van het sorteercentrum. Ook de (toekomstige) aanwezigheid van logistieke centra op het bedrijvenpark is een van de redenen om ons juist hier te vestigen.’

 Mede door de groei van de e-commercemarkt is er een stijgende vraag naar pakketbezorging. Als antwoord op de volumestijging en om de logistieke infrastructuur te moderniseren, kiest PostNL Pakketten voor centra waar zowel de sortering als distributie op dezelfde plek plaatsvindt. Op bedrijvenpark Het Klooster komt een pakkettensorteercentrum met een overslagperron/crossdock. Het idee bij crossdocken is dat inkomende pakketten zonder tussenliggende opslag direct omgezet worden in uitgaande pakketten. De locatie in Nieuwegein wordt onder andere uitgerust met een ruimte waar het mogelijk is om de temperatuur te reguleren. Hiermee speelt PostNL in op de toenemende vraag van transport van onder andere medicijnen in de healthcare sector. 

Reageer op dit artikel