nieuws

Patrizia verlegt focus in Utrecht naar nieuwbouw

regios

Bij gebrek aan aanbod van corporaties richt Patrizia zich op de Utrechtse woningmarkt op samenwerking met projectontwikkelaars. Daarbij kijkt de Duitse vastgoedvermogensbeheerder naar Leidsche Rijn en zijn investeringen in het sociale segment ook mogelijk.

Patrizia verlegt focus in Utrecht naar nieuwbouw

Dat zegt Erik Beets, group head of asset management van Patrizia Netherlands, in het onlangs verschenen Vastgoedmarkt Trendrapport Utrecht. ‘Utrecht kent na Amsterdam de meest verhitte woningmarkt. De huizenprijzen stijgen explosief. Mensen staan er in de rij voor een woning’, aldus Beets. ‘Onze bestaande 135 Utrechtse woningen maakten deel uit van de 5.100 woningen die we in 2014 hebben overgenomen van de noodlijdende woningcorporatie Vestia. Daarbij konden we geen ‘cherry picking’ doen, om het zo maar te zeggen. Helaas hebben we daarna geen grote transacties meer met woningcorporaties kunnen doen, ook niet in Utrecht.’

‘Niemand kan een corporatie dwingen om woningen te verkopen. We hebben daarom al vrij snel gezegd: we gaan ook naar nieuwbouw kijken. We ontwikkelen niet voor eigen rekening en risico, maar doen dat samen met een gemeente, zoals bijvoorbeeld in Den Haag, bij de gronduitgifte of rechtstreeks met projectontwikkelaars zoals nu in Leidsche Rijn. Onze sterke voorkeur gaat uit naar de vrije sector, maar zeer recentelijk hebben we ook besloten om zo nodig een deel sociaal mee te pakken als dat een lokale markt helpt.’

Dowload hier de complete samenvatting van het trendrapport.

Reageer op dit artikel