nieuws

Caransa realiseert Apollo-hotel Vinkeveen

regios

Caransa Groep realiseert het Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen aan de Groenlandsekade in Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen). De ontwikkelende belegger levert het nieuwbouwhotel in maart 2017 op aan exploitant Apollo Hotels & Resorts.

Voor zover bekend houdt Caransa Groep het hotel in eigen portefeuille. Ontwikkelaar Caransa Groep legt bij monde van directeur Maurits Caransa de ontstaansgeschiedenis uit. ‘Bij de verwerving van de locatie begin deze eeuw hadden we de visie een nieuw hotel op het perceel te ontwikkelen. De economische crisis gecombineerd met de verbreding van de A2 impliceerde dat nieuwbouw op dat moment niet aantrekkelijk was. Wel hebben we toen de oude opstallen volledig gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt.’

‘Afgelopen najaar zijn we begonnen met de bouwwerkzaamheden en recent is het casco gereedgekomen. Samen met de exploitant gaan we het hotel nu afbouwen en inrichten.’ Willem-Jan van den Dijssel, medeoprichter en directielid van Apollo Hotels, zegt dat het hotel op 1 maart 2017 de deuren opent. ‘Het wordt een viersterrenhotel dat zal beschikken over 88 ruime kamers en suites. Er komt een restaurant in nautische sfeer, een koffiebar en een ruim terras aan het water. Pleziervaartuigen kunnen aanmeren aan de eigen aanlegsteiger.’

Vanaf het vierde kwartaal van 2017 is het naastgelegen pand bovendien gereed voor bijeenkomsten tot 400 personen. Apollo Hotels & Resorts exploiteert behalve hotels onder de eigen naam ook lifestyle resort Thermae 2OOO in Valkenburg, het vijfsterrenhotel Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Ramada Apollo Amsterdam Centre. 

Reageer op dit artikel