nieuws

Bouwstart nieuwe Primark Tilburg

regios

Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. kan beginnen met de bouw van Primark in Tilburg. Wethouder Erik de Ridder en Joost Buitenhuis, directeur Primark Vastgoed, verrichten op 7 oktober de officiële starthandeling.

Het pand van Primark krijgt in totaal zes bouwlagen en komt op de locatie waar voorheen stadskantoor drie gevestigd was. Met een oppervlak van 4.900 m2 behoort het tot de grotere Primark-winkels in Nederland. De start van de bouw van Primark is ook het begin van een grote transformatie die het stadscentrum van Tilburg de komende jaren ondergaat

Primark is een Ierse modeketen met nu vijftien winkels in Nederland. De vestiging in Tilburg krijgt een bijzondere architectuur, een combinatie van modernisme en monumentale stijlen om zo een koppeling te maken tussen het modernistische stadskantoor enerzijds en het historische pand van stadscafé Meesters anderzijds. Om deze twee uitersten in elkaar over te laten vloeien heeft de architect ervoor gekozen om een strakke kolommenstructuur op de begane grond te combineren met overlappende gevelpanelen op de verdieping.

De nieuwe Primark is onderdeel van de grote transformatie van de binnenstad van Tilburg. De Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. bestaat uit Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels onderneming), Van Schijndel Bouwgroep en M7. Eind 2017 wordt het gebouw opgeleverd, waarna Primark de afbouw en winkelinrichting op zich neemt. Of Primark het pand koopt of huurt, willen partijen niet zeggen.

Reageer op dit artikel