nieuws

Arcadis renoveert NS-kantoor Utrecht

regios

Arcadis heeft samen met Fokkema & Partners Architecten de Europese aanbesteding gewonnen die was uitgeschreven voor de renovatie en interieurontwerp van het NS-kantoor aan de Laan van Puntenburg 100 in Utrecht. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

De opgave betreft de renovatie van het achttien verdiepingen hoge gebouw, in eigendom van het Ontwikkelingsfonds Stationslocaties. Het is ongeveer 30.000 m2 groot en bestaat uit een hoogbouwtoren op een plintgebouw met parkeergarage. Het gebouw stamt uit 1990 en is na ruim 25 jaar toe aan een renovatie om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidsambities van NS en om een prettige, communicatieve en comfortabele werkomgeving te creëren voor de vele NSmedewerkers die gebruik gaan maken van het gebouw. Daarnaast wordt het gebouw, in verband met flexibiliteit naar de toekomst, geschikt gemaakt voor zogenoemd ‘multi-tenant’ verhuur. De renovatie start in 2018.

Arcadis is verantwoordelijk voor het installatieadvies en ontwerpcoördinatie. Fokkema & Partners Architecten, een gerenommeerd architectenbureau op het gebied van grootschalige renovatie en nieuwe interieurconcepten, is verantwoordelijk voor het ontwerp.   

Reageer op dit artikel