nieuws

Amsterdam doet belang in RAI van de hand

regios

Gemeente Amsterdam wil haar 25-procentsbelang in congrescentrum RAI op korte termijn verkopen. De boekwaarde zou op 22,7 miljoen euro liggen.

Dat heeft een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Kajsa Ollongren (Deelnemingen) bevestigd na berichtgeving dit weekend in Het Parool. De stad had al het voornemen het belang van de hand te doen, maar de verkoopintentie is versneld door een motie van de gemeenteraad deze zomer.

Daarin drong de raad op initiatief van GroenLinks en SP aan op snelle verkoop vanwege de in juni gehouden wapenbeurs in de RAI. Amsterdam zal haar belang met een boekwaarde van naar verluidt 22,7 miljoen euro eerst aanbieden aan de Vereniging RAI, de andere aandeelhouder. De marktwaarde ligt naar verwachting fors hoger. Met de opbrengst zal Amsterdam haar schuldenlast verminderen. 

Reageer op dit artikel