nieuws

Woningcomplex campus Wageningen opgeleverd

regios

Plegt-Vos Bouwgroep en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling hebben 440 studentenstudio’s met 1.300 m2 winkel-en horeca voorzieningen en 1.000 m2 kinderdagverblijf op de campus van Wageningen University & Research opgeleverd.

De officiële opening vond plaats op 29 september. Het betreft een groen en duurzaam complex, aldus de initiatiefnemers van Campus Plaza.  De studentenwoningen zijn gekocht door studentenhuisvester Duwo. Het complex bestaat uit drie gebouwen met de studio’s en allerlei voorzieningen zoals een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, een wasserette en fietsenstallingen. Bij het complex is ruime parkeergelegenheid.

Met de realisatie van Campus Plaza is een belangrijke fase van de campusontwikkeling voltooid. In deze fase komen bedrijvigheid en levendigheid bij elkaar. Op het plein is ruimte voor evenementen en gezamenlijke initiatieven van studenten en ondernemers. Het groene en glooiende binnenterrein is ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners met ruimte voor ontspanning en voor ‘proeftuinen’. AH to go en Subway zijn al geopend en deze week doet ook Jimmy’s Pizza & Pasta de deuren openen. In oktober komt Karadag Bakeries & Grill daar nog bij.

De studio’s hebben een woonoppervlak tussen 18 en 24 m2 en een eigen keuken, wc en douche. De huurprijzen beginnen bij 320 euro, inclusief verwarming, elektra, water, tv en internet en na aftrek van de huurtoeslag die bewoners vanaf 18 jaar kunnen aanvragen. In het complex zijn zestig studio’s gereserveerd voor kortdurende bewoning door bijvoorbeeld gasten, medewerkers of studenten tegen een prijs per nacht. Voor zeven of veertien nachten betaalt de huurder respectievelijk 60,50 en 42,65 euro per nacht en bij 3 maanden 27,50 euro per nacht.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij de realisatie. Zo wordt de eigen energiebehoefte mede verkregen door 3.000 zonnepanelen op de daken van het complex. Uniek is dat 32 studio’s een milieuvriendelijke groente- en fruitvermaler in het keukenblok hebben, een Nederlandse primeur. 

Reageer op dit artikel