nieuws

Kroonenberg koopt hoofdkantoor Kas Bank

regios

Kas Bank verkoopt zijn hoofdkantoor aan Nieuwezijds Voorburgwal 225 in Amsterdam naar verwachting eind dit jaar aan Kroonenberg Groep. Kroonenberg wil het kantoor van 15.000 m2 bvo net als The Bank grootschalig herontwikkelen.

Kroonenberg koopt hoofdkantoor Kas Bank

Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht bekendgemaakt en zegt Kroonenberg in een toelichting. De bank zegt in een ‘vergevorderd stadium van gesprekken’ met Kroonenberg te zijn over verkoop van het hoofdkantoor. Kas Bank rekent op een bruto-opbrengst van zo’n 20 miljoen euro. In het laatste jaarverslag staat het hoofdkantoor tegen een bedrag van 32 miljoen in de boeken. Dat zou grofweg een koopsom van 52 miljoen euro betekenen.

Kroonenberg Groep bevestigt dat de gesprekken zich in ‘een afrondende fase’ bevinden, maar wil zich niet uitlaten over details zolang de koop nog niet is beklonken. Tot eind 2017 blijft Kas Bank het pand huren. Daarna zal de bank naar een nog onbekende locatie in Amsterdam verhuizen. Het kantoor heeft een bruto-oppervlakte van 15.000 m2, inclusief twee kelderlagen. Kroonenberg Groep verwacht het kantoor grondig te herontwikkelen.

‘We kennen het pand, de locatie en de potentie. We zullen het grootschalig herontwikkelen, net als eerder bij The Bank. Daarbij blijft de kantoorfunctie behouden, met mogelijk nog een toevoeging van een andere functie. Maar in dit stadium ligt nog niets vast, de plannen moeten we nog uitwerken’, aldus woordvoerder Paul Bremmer. 

Het zou om tweede verkoop van een hoofdkantoor van Kas Bank zijn in relatief korte tijd. In september 2013 verkocht de bank zijn pand aan Spuistraat 127 van 5.920 m2 aan een dochterbedrijf van het Israëlische Grand City Hotels. Net als in 2013 vallen de resultaten van de bank tegen. Het eerste halfjaar zag Kas Bank zijn nettowinst vrijwel verdampen, bleek in augustus uit halfjaarcijfers. (MvL)

Reageer op dit artikel