nieuws

Trage vastgoedverkoop scheelt Eindhoven miljoenen

regios

Gemeente Eindhoven mist 3,6 miljoen euro in de begroting door vertraging bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Trage vastgoedverkoop scheelt Eindhoven miljoenen

De beoogde inkomsten worden niet gehaald, schrijft het college in een najaarsrapport. De verkoop van gemeentelijk vastgoed valt al enkele jaren op rij tegen. Jaarlijks zou verkoop 1 miljoen euro aan extra inkomsten moeten opleveren. Begin 2015 was er al een achterstand van 2,6 miljoen euro, eind 2015 zal die zijn opgelopen tot 3,6 miljoen euro.

De achterstand wordt onder andere veroorzaakt door de vertraagde levering van de Steentjeskerk. De levering aan Tegel- en Keramiekhandel Harrie Kolen wacht op een bestemmingsplanverruiming. Het gemeentekantoor TD-gebouw aan de Edenstraat wacht op een collegebesluit rond de voorgenomen herontwikkeling van dit pand, terwijl ontwikkelaars volgens de krant in de rij staan. De verkoop van het voormalige ketelhuis TK op Strijp-T wacht op de afronding van een asbestsanering. Die kostte tot nu toe 2,3 miljoen euro.

Ook de verkoop van de Paterskerk en het voormalige Augustinianum hangen volgens het Eindhovens Dagblad nog boven de markt. Uitvaartbedrijf Dela wilde de panden dit jaar kopen, om ze met klooster Mariënhage te ontwikkelen tot uitvaartruimte met hotelruimte en conferentievoorzieningen. Beoogd partner Kapellerput in Heeze is echter afgehaakt.

Reageer op dit artikel