nieuws

Overeenkomst voor 380 woningen in Dalem-Noord Tilburg

regios

De gemeente Tilburg en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van ongeveer 380 eengezinswoningen in het gebied Stadsrand Dalem-Noord.

Overeenkomst voor 380 woningen in Dalem-Noord Tilburg

In de overeenkomst wordt de afspraak gemaakt dat de gemeente voor Stadsrand Dalem Noord een bestemmingsplan in procedure gaat brengen en een stedenbouwkundig plan laat opstellen. Naar verwachting kunnen de eerste woningen in 2017 gebouwd gaan worden.

Stadsrand Dalem-Noord wordt opgebouwd uit meerdere rustige, samenhangende en groene woonbuurten. AM is van plan in het gebied eengezinswoningen aan te bieden, waarbij de koper kan kiezen uit meerdere stijlen en varianten. Er komt een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen van 400 m3 (tussenwoning) tot 650 m3 (vrijstaande woning). Er komt een geluidwerende voorziening tussen de Burgemeester Letschertweg en de nieuwe woonbuurten.

Stadsrand Dalem-Noord, gesitueerd aan de westzijde van Reeshof, is het gebied dat wordt omsloten door de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef, de Reedijkdreef/Renesselaan/Soerendonklaan en de Middeldijkdreef. Het plan is op te delen in tien fasen. De realisatie van het totale plangebied zal maximaal vijftien jaar in beslag nemen. Het plan zal per fase inspelen op de vraag uit de markt naar bepaalde typen woningen.

Reageer op dit artikel