nieuws

Noordwijk wil vaart achter Bever-projecten

regios

Bever Holding heeft zich succesvol geherfinancierd en heeft zijn volledige schuld, waaronder die aan Staalbankiers, afgelost. Het conflict met Noordwijk over te betalen dwangsommen is echter nog niet opgelost.

Noordwijk wil vaart achter Bever-projecten

Dat blijkt uit een persbericht van het lokaal genoteerde vastgoedbedrijf en uit berichtgeving in het Leidsch Dagblad. De vastgoedbelegger zegt dat al zijn bezit opnieuw is gefinancierd. Ook zegt het bedrijf zich dankzij het akkoord weer te kunnen richten op lopende vastgoedprojecten. Bever en Staalbankiers besloten na overleg een lopende juridische procedure te beëindigen en een conservatoir beslag op percelen op te heffen.

Ook de door de gemeente Noordwijk gelegde beslagen op de voormalige drukkerij aan de Schoolstraat en het perceel aan de Zeereep waar de gesloopte villa De Vier Winden stond, zijn voorlopig opgeheven. Noordwijk heeft echter nog voor vele tonnen aan niet-betaalde dwangsommen van Bever Holding tegoed. Deze dwangsommen heeft Noordwijk opgelegd, omdat de onderneming van Ronnie van de Putte zijn bezit jarenlang liet verpauperen. Na de dwangsommen liet Bever de drukkerij en de villa slopen.

Half november wees de kortgedingrechter echter een verzoek van Bever af om de dwangsommen wegens verjaring te vernietigen. Noordwijk heeft Bever Holding en samenwerkingspartner VolkerWessels uitgenodigd voor overleg over de nu weer vrijgekomen percelen. Ook hoopt Noordwijk dat Bever en VolkerWessels eindelijk serieuze plannen ontwikkelen voor het Gat van Palace. Bever wil echter pas praten als de dwangsommen van tafel gaan. 

Reageer op dit artikel