nieuws

Leiden staakt verzet tegen uitbreiding Leidsenhage

regios

Na Wassenaar en Voorschoten geeft nu ook Leiden het juridische verzet op tegen de grootscheepse herontwikkeling en uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage.

Leiden staakt verzet tegen uitbreiding Leidsenhage

Dat heeft het Leidse stadsbestuur bekendgemaakt. Eigenaar Unibail-Rodamco transformeert het huidige verouderde Leidsenhage met 70.000 m2 winkels en 30.000 m2 kantoorruimte naar winkelcentrum The Spring met 100.000 m2 aan retail, restaurants en leisure. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben de plannen goedgekeurd. De herontwikkeling is inmiddels begonnen.

De omliggende gemeenten kunnen op grond van rapporten naar eigen zeggen aantonen dat hun winkelgebieden klanten zullen verliezen. Dit concurrentie-argument is echter niet zwaarwegend genoeg om het bestemmingsplan bij de Raad van State vernietigd te krijgen, denken ze. Net als Wassenaar en Voorschoten zegt Leiden het bedrag dat met de juridische strijd is gemoeid, liever in de eigen winkelgebieden te investeren.

Reageer op dit artikel