nieuws

Hilton-hotel Amsterdam Airport Schiphol geopend

regios

Donderdag 17 december opende Hilton-hotel Amsterdam Airport Schiphol de deuren voor de eerste gasten. Het nieuwe hotel van 40.150 m2 is met 433 kamers het grootste hotel op Schiphol.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkeling van Schiphol Real Estate en een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur is ontworpen door The Gallery HBA uit Londen. Het nieuwe hotel met 23 vergaderzalen en een ballroom ligt aan de hoofdentree naar de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven en draagt bij aan de dynamiek van Schiphol als ‘preferred location’, passend bij de ambitie om een hoogwaardige bedrijfslocatie te creëren. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton-hotel direct met de terminal van de luchthaven.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een volledige dochter van Schiphol Real Estate, en wordt door Hilton Worldwide gemanaged.

Het hotel ligt tegenover de luchthaventerminal op Schiphol Centrum. Dit gebied, Schiphol Central Business District (CBD), is een van de meest kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland, waar de komende jaren veel gebeurt. Nieuwe voorzieningen zoals Starbucks, bar/restaurant VIVA!, 24/7 kinderopvang CompaNanny, The Base Library, The Base Health Club, de gratis leenfietsen Your SchipholBIKE en het community platform SPOT vergroten de dynamiek van de werkomgeving. In de afgelopen jaren hebben multinationals Microsoft, Danone, Cargill, SBM Offshore en Smurfit Kappa zich al in Schiphol CBD gevestigd. In de eerste helft van 2016 opent ook Samsung een kantoor op Schiphol, zo laat Schiphol Real Estate weten.

Reageer op dit artikel