nieuws

Heijmans ontwikkelt 300 appartementen Den Bosch

regios

Heijmans ontwikkelt en bouwt ruim 300 appartementen voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BrabantWonen en de eigen portfolio in de gebiedsontwikkeling Willemspoort in Den Bosch.

Heijmans ontwikkelt 300 appartementen Den Bosch

Daartoe heeft Heijmans op 21 december overeenkomsten ondertekend, maakte de beursgenoteerde bouwer bekend. Syntrus Achmea neemt 152 appartementen af voor verhuur in het middensegment. BrabantWonen koopt 75 sociale huurappartementen. De waarde van deze twee overeenkomsten bedraagt ongeveer 41 miljoen euro, aldus Heijmans. Behalve deze 227 woningen ontwikkelt Heijmans zelf nog 75 koopappartementen.

De eerste fase van het project vangt begin 2016 aan. Dan realiseert Heijmans de eerste 75 middeldure huurwoningen voor Syntrus Achmea en 25 koopwoningen voor de eigen verkoopportefeuille. In deze fase staat ook een hotel met brasserie gepland. De tweede fase begint in 2017 en omvat 77 appartementen voor Syntrus en 25 koopappartementen. De laatste fase, die in 2018 begint, bestaat uit 75 sociale huurwoningen voor BrabantWonen en de laatste 25 koopwoningen voor Heijmans. Oplevering van deze laatste fase is naar verwachting in 2019.

Reageer op dit artikel