nieuws

Gemeente zoekt ontwikkelaar voor kavel 3d Houthaven

regios

De gemeente Amsterdam begint de procedure om voor kavel 3d op Revaleiland in de Houthaven een partij te selecteren die er woningen, commerciële voorzieningen en parkeren wil ontwikkelen.

Alle stukken zijn op 14 december 2015 op TenderNed.nl gepubliceerd. De gemeente wil op de kavel maximaal 102 marktwoningen, minimaal 800 m2 commerciële voorzieningen en parkeren realiseren. Anders dan op andere andere eilanden in het gebied komen hier naast wonen verschillende andere functies. De kavel ligt aan de as die de Houthaven verbindt met de Spaarndammerbuurt. Aan deze as liggen voorzieningen en winkels. De as eindigt bij kavel 3e met ruimte voor een hotel en een openbare publiekstrekker.

Om de nieuwe buurt aan te laten sluiten op de Spaarndammerbuurt, komt er een park op het dak van de Spaarndammertunnel. De tunnel is momenteel in aanbouw. Het gebied wordt een Amsterdam in het klein; met veel variatie in bebouwing. Er komen ongeveer 2.500 woningen. Daarvan is 20 procent bestemd voor sociale huur, de rest wordt marktconform verhuurd of verkocht. Daarnaast komen er verschillende voorzieningen als scholen, horeca, een hotel, een asielzoekerscentrum, zorginstellingen en bedrijfsruimtes.

De selectie is op basis van het hoogste bod op het optierecht. Geïnteresseerde partijen kunnen een financieel bod op de optievergoeding uitbrengen. Met de inschrijver met het hoogste bod op de optievergoeding wordt een optieovereenkomst gesloten. Deze partij krijgt de mogelijkheid om 12 maanden aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan zij besluiten om het optierecht uit te oefenen en de grond in erfpacht af te nemen.

Reageer op dit artikel