nieuws

Bouw Fenixlofts in Rotterdam begonnen

regios

Heijmans is begonnen met de bouw van loods I van de Fenixlofts op het schiereiland Katendrecht in Rotterdam.

Bouw Fenixlofts in Rotterdam begonnen

Het deelproject omvat 212 huur- en kooplofts met in de bestaande loods ‘voorzieningen, passend bij het culturele, creatieve en culinaire karakter van de plek’, aldus Heijmans. Medio 2018 moet de bouw klaar zijn. De bouwer en ontwikkelaar betitelt de komst van de Fenixlofts als ‘een belangrijke stap vooruit in de transformatie van Katendrecht’.

Het woonaanbod bevat 134 koopappartementen en 78 huurappartementen voor Syntrus Achmea. Het project omvat ook een inpandige openbare garage met 227 parkeerplaatsen die straks te huur zijn voor bewoners en ondernemers. Het ontwerp is van Mei architects en planners uit Rotterdam.

Fenixloods I krijgt aan de Rijnhavenzijde acht woonlagen en aan de Veerlaanzijde vijf. In de bestaande loods en de zogeheten ‘incisielaag’, de verbinding tussen de honderd jaar oudbouw en de nieuwbouw, komen ook appartementen. 

Reageer op dit artikel