nieuws

Arcade bouwt minimaal 500 woningen

regios

De gemeente Den Haag en woningcorporatie Arcade hebben prestatieafspraken gemaakt. Arcade bouwt de komende vijf jaar minimaal 500 sociale huurwoningen, maar verwacht dat het er meer zullen worden.

Arcade bouwt minimaal 500 woningen

Concreet zijn de bouw van 237 woningen op het Norfolkterrein in Scheveningen en 117 woningen in fase 2 van het Calandblok in Laakhaven-West. Arcade richt zich op huisvesting van gezinnen, een- en tweepersoonshuishoudens en ouderen. Ook zijn afspraken gemaakt over onder andere de verkoop van bestaande huurwoningen, duurzaamheid, betaalbaarheid, doorstroming, scheefwonen, zorgwoningen, statushouders, woonoverlast, wijkaanpak en huurdersvertegenwoordiging. De herziene Woningwet en de uitwerking van de huursombenadering bepalen het speelveld waarbinnen Arcade en de gemeente de komende periode actief zijn.

De afspraken hebben een looptijd van drie jaar en eindigen op 31 december 2018. 

Reageer op dit artikel