nieuws

Wellicht penthouses tot 1.440 m2 in Pontsteigergebouw

regios

Er is buitenlandse interesse voor de luxe woningen in het Pontsteiger-project in de Amsterdamse Houthaven. Ze opteren voor gecombineerde penthouses tot zelfs 1.440 m2.

Wellicht penthouses tot 1.440 m2 in Pontsteigergebouw

Dat meldt Christie’s International Real Estate, door Dura Vermeer Vastgoed en MJ de Nijs Projectontwikkeling aangesteld als verkoopmakelaar van de duurste appartementen. Het Pontsteiger-gebouw dat eind 2017/begin 2018 wordt opgeleverd, krijgt 366 appartementen. Daarvan zijn er 66 bestemd als exclusieve koopwoningen. Het complex wordt met 90 meter een van de hoogste woninggebouwen van Amsterdam en krijgt horeca op de begane grond, terrassen aan het water en een eigen jachthaven.

Leslie de Ruiter, partner bij Christie’s, spreekt van grote (inter)nationale interesse voor de penthouses van 278 tot 447 m2. ‘Vanuit het buitenland is al concrete interesse getoond voor een gecombineerd penthouse van 880 m2 of zelfs 1.440 m2.’ Het grootste penthouse van Nederland van 750 m2 werd dit jaar verkocht in gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier. Christie’s verkocht eerder dit jaar een historisch pand aan de Herengracht in Amsterdam voor een recordprijs van 6,7 miljoen euro aan de Turkse miljardair Erman Elicak en een huis in Vinkeveen voor 10 miljoen euro aan een Chinese koper.

Dat steeds meer buitenlandse kopers zich voor exclusieve woningen in Europa melden, noemde de Amsterdamse burgemeester Van der Laan recent een bedreigende en onwenselijke ontwikkeling. De Ruiter begrijpt de ophef niet zo. ‘Ook nu weer hebben we belangstelling van zowel lokale kopers als uit het buitenland, dat is ook logisch voor een stad als Amsterdam.’

Reageer op dit artikel