nieuws

Weert krijgt China Hotel

regios

China Center Zaanstad en het college van B&W van gemeente Weert ondertekenen een intentieovereenkomst voor een hotel met ongeveer 150 kamers bij kantorenpark Centrum Noord.

Dit wordt het derde hotel van China Center Zaanstad. Het moet zorgen voor een markante invulling van deze plek bij de stadsbrug, een uitdrukkelijke wens van de gemeente. Naast een hotel-restaurant maken op de zichtlocatie van Centrum Noord een aantal aanvullende functies onderdeel uit van het concept. Hierbij wordt gedacht aan een nachtclub, wellness, beautysalon, souvenirshop en een hal voor behendigheidsspelen, bij voorkeur een casino.

China Center Zaanstad ziet de potentie van de locatie ook door de ligging aan snelweg A2, de nabijheid van het station en van regionale vliegvelden. Volgens de hotelexploitant richt het concept van China Center Zaanstad zich op de Aziatische markt. Zo creëert het concept voornamelijk zijn eigen markt en voegt daarmee belangrijke waarde toe aan de stad Weert en de regio.

Wethouder Van Eersel: ‘In eerste instantie richt men zich op Aziatische toeristen die Weert als vertrekbasis zien voor de start en het vervolg van hun Europese tour, maar ook wordt gedacht aan short stay-verblijf voor Aziatische studenten die in Maastricht of Eindhoven studeren of stage lopen.’

Het huidige bestemmingsplan staat op deze plek momenteel de bouw van een kantoor toe. Een bestemmingsplanwijziging is nodig om de gewenste nieuwe functies mogelijk te maken.

Reageer op dit artikel