nieuws

Synchroon ontwikkelt 740 woningen Harderwijk

regios

Met de verplaatsing van de jachthaven van Harderwijk kan de huidige locatie geschikt worden gemaakt voor woningbouw. Synchroon realiseert hier 740 van de in totaal geplande 1.400 woningen.

Synchroon ontwikkelt 740 woningen Harderwijk

Dat hebben de VOF en gemeente Harderwijk bekendgemaakt. Boskalis heeft in opdracht van de VOF de nieuwe jachthaven De Knar ten opzichte van de oude haven 90 graden gedraaid en 150 meter verplaatst richting het Dolfinarium, aan de rand van het Wolderwijd. Watersportvereniging Flevo houdt met deze nieuwe thuishaven 450 ligplaatsen in het water. Zomer 2016 gaat de jachthaven open voor het publiek.

Deze verplaatsing maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Waterfront, waarmee bedrijvigheid en industrie plaatsmaken voor wonen, winkelen en recreëren. Het centrum van Harderwijk krijgt zo weer een gezicht aan het water. VOF Waterfront bestaat uit TBI-bedrijven Synchroon Ontwikkelaars en Koopmans Bouwgroep. Zij realiseren binnen de gebiedsontwikkeling Waterfront 740 woningen in de deelgebieden Zuidereiland (fase 3), Noordereiland en De Bakens. Ook ontwikkelt Synchroon 20.000 m2 leisure-voorzieningen en twee grote parkeergarages.

Het gebied rond de oude jachthaven kan nu bouwrijp worden gemaakt. Synchroon verwacht eind 2016 met de verkoop van de eerste van de 200 woningen op Noordereiland te kunnen beginnen. Boskalis legt de wooneilanden aan. De TBI-bedrijven Synchroon en Koopmans hebben al dertig woningen in het gebied Zuidereiland opgeleverd en dertig zijn in aanbouw.

De volgende fase bestaat uit elf luxe appartementen op de kop van Zuidereiland, 28 appartementen en eengezinswoningen op de Watersportboulevard en twintig boothuizen. Waterfront Harderwijk krijgt in totaal bijna 1.400 woningen dicht bij het water, een nieuwe jachthaven, een gastvrije passantenhaven, een stadsstrand, twee parkeergarages en vele winkel-, horeca- en vrijetijdsvoorzieningen op de vernieuwde boulevard. Voor de overige woningen heeft de gemeente nog geen ontwikkelaar aangetrokken. 

Reageer op dit artikel