nieuws

Raalte wil nieuwbouw voor 950 vluchtelingen

regios

Het gemeentebestuur van Raalte geeft groen licht voor de bouw van een nieuw asielzoekerscentrum op een bedrijventerrein in de gemeente. In het complex komen 950 vluchtelingen.

Dit maakt Raalte op 10 november bekend. Het azc wordt in opdracht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gerealiseerd. De gemeenteraad van Raalte moet nog instemmen met het plan. Het gaat om een tijdelijke locatie. De opvang is voor maximaal vijf jaar bedoeld.

In een persbericht stelt burgemeester Martijn Dadema dat Raalte haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt ‘om actief bij te dragen aan een oplossing voor deze urgente situatie’. Na de toegezegde noodopvang voor 3.000 vluchtelingen in Heumensoord bij Nijmegen wordt dit mogelijk de een na grootste opvanglocatie. Op 25 november kunnen de bewoners zich over het voorstel uitspreken; op 7 december velt de gemeenteraad een definitief oordeel.

Reageer op dit artikel