nieuws

Overeenkomst Zuidgebouw in centrum Utrecht

regios

Het toekomstige Zuidgebouw van 18.500 m2, dat komt op het busstation Centrumzijde naast Utrecht Centraal, is definitief gegund aan ABC Planontwikkeling.

Overeenkomst Zuidgebouw in centrum Utrecht

Dinsdag 24 november 2015 tekende de gemeente het contract met deze ontwikkelaar. Tegelijkertijd tekenden deze partijen ook contracten met de provincie Utrecht en aannemer BAM voor de bouw van het Zuidgebouw samen met het onderliggende bus-tramstation, tevens begin- en eindhalte van de toekomstige Uithoflijn. Het Zuidgebouw en het bus-tramstation moeten in 2018 klaar zijn.

Het gebouw is bedoeld voor mensen voor wie ontmoeten, gezonde lifestyle, delen en een directe aansluiting met de stad van groot belang zijn. Net afgestudeerde, hoogopgeleide jongeren en kenniswerkers vormen een belangrijke doelgroep. Het concept van het Zuidgebouw gaat uit van een microcity en voorziet in koop- en huurappartementen met aanvullende commerciële voorzieningen zoals een sportschool, restaurant en lounge-bar. De bewoner deelt met zijn medebewoners een gezamenlijk dakterras en binnentuin, en de fitness, het restaurant en een openbaar terras met bezoekers uit de rest van de stad.

Het gebouw is ontworpen op basis van de hoogste duurzaamheidsprincipes van Breeam. Het Zuidgebouw omvat 18.500 m2 en heeft een basishoogte van 25 meter met accenten tot 45 meter hoogte. Het Zuidgebouw heet vanaf nu Het Platform.

Reageer op dit artikel