nieuws

Opening Pathé Maastricht

regios

Projectontwikkelaar Epicurus heeft in opdracht van Pathé een bioscoop ontwikkeld aan de Boschstraat in het centrum van Maastricht

Donderdag 5 november maakt het publiek kennis met het complex, dat bestaat uit acht zalen met ongeveer 1.000 stoelen, aangevuld met een theaterlounge.

De nieuwe bioscoop ligt tegen het Eiffelgebouw van de voormalige Sphinx-fabriek in de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Belvédère. Pathé gaat hier een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en zal frequent evenementen organiseren.

Bernard van der Schans, directeur van Epicurus: ‘Het inpassen van een moderne bioscoop in een monumentale omgeving is een enorme uitdaging geweest. De essentie van vitalisering van historische binnensteden is het toevoegen van elementen die een nieuwe toekomst creëren, maar ook het oude respecteren. Het resultaat van die opgave is bijzonder en zal iedereen verbazen.’

Reageer op dit artikel