nieuws

Nieuwbouw AIVD en MIVD in Den Haag

regios

De AIVD en MIVD krijgen gezamenlijke huisvesting in een nog te realiseren gebouw op de Frederikkazerne in Den Haag.

Nieuwbouw AIVD en MIVD in Den Haag

Dat maakt het Rijksvastgoedbedrijf bekend, dat het gebouw zelf zal realiseren. De ministerraad heeft op voorstel van minister Hennis-Plasschaert van Defensie en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken besloten tot de bouw van een gezamenlijke locatie.

Over de omvang van het gebouw is nog niets bekend. In samenwerking met de AIVD en MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) worden de plannen voor het nieuwe gebouw nu verder uitgewerkt. De verhuizing is voorzien voor 2022. De Frederikkazerne zelf is ook van recente datum. In 2012 leverde Heijmans Utiliteitsbouw een 17.000 m2 groot kazernegebouw op. 

Beide ministers hebben de ambitie de samenwerking tussen de AIVD en de MIVD over de volle breedte van het werk te blijven versterken. Het nieuwe gebouw stelt de AIVD en MIVD in staat om op de meest efficiënte wijze te functioneren en optimaal samen te werken, met behoud van eigen taken, aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden.

Reageer op dit artikel