nieuws

Heilijgers begint bouw kantoorpaviljoens Zuidas

regios

Heilijgers Bouw is 25 november in opdracht van projectontwikkelaar Peva Vastgoed begonnen met de bouw van de kantoorpaviljoens in project Telesto aan de Frederik Roeskestraat aan de Zuidas in Amsterdam.

Heilijgers begint bouw kantoorpaviljoens Zuidas

Telesto meet in totaal 1.955 m2 verdeeld over drie zelfstandige kantoorpaviljoens die door een ondergrondse parkeerkelder met elkaar verbonden zijn. Het geheel is ontworpen door Forum architecten & planners uit Tilburg. De oplevering wordt eind 2016 verwacht.

Gekozen is voor een transparante vormgeving. De paviljoens krijgen drie verdiepingsvloeren die per paviljoen verschillen qua hoogte, breedte en diepte, waardoor een gevarieerd beeld ontstaat. Daarnaast zijn de kantoorpaviljoens omringd door groen.

De Frederik Roeskestraat ligt in het noordwesten van de Zuidas, tussen de Amstelveenseweg en de rechtbank. Aan de zuidzijde ligt de A10. De gehele straat krijgt een kwaliteitsimpuls en wordt getransformeerd tot een gemengd gebied met wonen, kantoren, onderwijsfuncties en groenvoorzieningen. Dit is terug te zien in de verschillende ontwikkelingen in het gebied, zoals de nieuwbouw van kantoorpaviljoen Handel en The Pavilion, de uitbreiding van het Geert Groote College en de nieuwbouw van 177 appartementen De Fred.

Reageer op dit artikel