nieuws

Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad

regios

SSHN en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen hebben het startsein gegeven voor de grootste kantoortransformatie buiten de Randstad

Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad
Arnhem Rijkswaterstaattoren

SSHN, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, heeft het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan Gildemeestersplein 1 in Arnhem aangekocht. In de toren, in de wijk Presikhaaf, gaat Giesbers wooneenheden voor 294 studenten realiseren. Het betreft de transformatie van een kantoorgebouw van ruim 14.000 m2 naar een woongebouw met studentenwoningen in verschillende typen: zelfstandige wooneenheden, groepswoningen en woonruimte voor mindervaliden.

SSHN speelt hiermee in op de wens van de HAN en de gemeente Arnhem voor meer kwaliteit in het aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem. Met de transformatie komt een einde aan jarenlange leegstand en krijgt het gebouw weer een eigentijdse uitstraling. Deze huisvestingsoplossing geeft ook een positieve impuls aan de wijk Presikhaaf en aan de positie van Arnhem als kennisstad.

SSHN en Giesbers hebben de ambitie om een duurzaam en kwalitatief onderscheidend gebouw te realiseren; er wordt flexi­bel gebouwd met een energielabel A+ en tegen lage overheadkosten. Dat is uitsluitend te realiseren door in dit in­tensieve traject nauw samen te werken voor het beste resultaat.

De transformatie duurt 12 maanden. SSHN verwacht dat studenten begin 2017 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

Reageer op dit artikel