nieuws

Green stapt in huisvesting arbeidsmigranten

regios

Huisvester Logejo en ontwikkelende vastgoedbelegger Green hebben in Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn) huisvesting opgeleverd aan 350 arbeidsmigranten. Green heeft andere locaties op het oog voor soortgelijke projecten.

Green stapt in huisvesting arbeidsmigranten

Logejo en Green hebben op het voormalige Connexxionterrein in Boskoop het voormalige Connexxion-kantoor herontwikkeld. Daarnaast hebben ze een nieuw hotel gerealiseerd op het terrein. Op maandag 30 november hebben Stef Blok (minister voor Wonen en Rijksdienst), Tseard Hoekstra (wethouder gemeente), Jan Zeeman (ondernemer, oprichter Green) en Frank van Gool (directeur Otto Work Force) het hotel voor arbeidsmigranten geopend.

Anderhalf jaar geleden sloegen de vier partijen de handen ineen om het toenemende aantal arbeidsmigranten in de regio te voorzien van kwalitatief hoogwaardige huisvesting. Sinds oktober 2014 werkten zij voortvarend samen aan dit traject. Door de goede samenwerking tussen partijen en de proactieve houding van de gemeente Alphen aan den Rijn kon het project in slechts acht maanden worden gerealiseerd.

De huisvesting van arbeidsmigranten is een van de speerpunten van het Rijk. Zo wordt zowel voldaan aan de vraag vanuit de markt als aan de vraag vanuit de overheid. ‘Arbeidsmigranten zijn cruciaal voor de Nederlandse economie; door de vergrijzing verdwijnen per jaar 100.000 mensen van de arbeidsmarkt, ze zijn dus hard nodig. Bovendien doen zij werk waarvoor onvoldoende Nederlanders te krijgen zijn’, aldus Frank van Gool van Otto Work Force.

Elke studio bestaat uit vierpersoonseenheden voorzien van twee tweepersoonskamers, een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, eigen badkamer en toilet. Ook bevat het complex een fitnesszaal, een kantine en een leslokaal. Voor Green is het project in Boskoop de aftrap van een verdere ontwikkeling van deze vastgoedtak. ‘Op dit moment zijn we met de partijen in gesprek of we dit concept ook kunnen uitrollen op andere plekken in Nederland. Daarnaast zijn wij in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers om het concept ook in te zetten voor asielzoekers’, aldus Klaas Jonathan Bals van Green.

Reageer op dit artikel