nieuws

Gezamenlijke ontwikkeling Spuiboulevard Dordrecht

regios

De drie projectontwikkelaars Van Pelt, Dudok en Looiye Vastgoed, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Dordrecht gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de Spuiboulevard en omgeving.

Gezamenlijke ontwikkeling Spuiboulevard Dordrecht

Door de krimpende markt voor kantoren krijgt het gebied in de toekomst een meer gemengd karakter, met minder kantoren en meer woningen, winkels en andere voorzieningen. De Spuiboulevard en omgeving blijft wel een belangrijke regionale kantorenlocatie.

Sommige kantoren zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De afgelopen tijd zijn daarom al diverse plannen ontwikkeld: projectontwikkelaar Dudok heeft het voormalig postkantoor verbouwd tot moderne kantoorruimte met op de begane grond winkels en horeca, en in het Tomadohuis komen appartementen. Projectontwikkelaar Van Pelt zal op de plaats van het zogeheten ANWB-gebouw een nieuw appartementencomplex met een commerciële plint bouwen.

Zowel de gemeente als het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van het Belastingkantoor, brengen ook hun eigen huisvestingsbehoefte in. Zo is het de vraag voor de gemeente Dordrecht of de gemeentelijke diensten op langere termijn in het huidige Stadskantoor blijven.

De kosten voor het opstellen van een ontwikkelstrategie zijn 80.000 euro. De projectontwikkelaars dragen ieder 10.000 euro bij, het Rijksvastgoedbedrijf 20.000 euro en de gemeente 30.000 euro.

Reageer op dit artikel