nieuws

Enschede wil 500 vluchtelingen in leeg kantoor

regios

De gemeente Enschede wil maximaal 500 vluchtelingen huisvesten in een voormalig pand van uitgever Wegener. Dat maakte het gemeentebestuur bekend, meldt RTV Oost.

Enschede wil 500 vluchtelingen in leeg kantoor

De opvang zou tijdelijk zijn, voor maximaal een jaar. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over dit voorstel van het college van B&W. Volgens Enschede ligt er nog geen concreet verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In Enschede is ook de locatie Esmarkerveld aangewezen voor de opvang van 600 vluchtelingen. Hiertegen werd eerder heftig geprotesteerd. De nieuwe voorgestelde opvanglocatie moet in een ander deel van de stad komen. Wekelijks ontvangt Nederland nu ongeveer 1.700 nieuwe vluchtelingen.

Reageer op dit artikel