nieuws

Corporatie verhuurt maximaal vijf jaar aan jongere

regios

Wooncorporatie Talis biedt huurders in de woontoren Nimbus aan de Spoorstraat in Nijmegen alleen huurcontracten voor twee tot vijf jaar, schrijft dagblad De Gelderlander.

Corporatie verhuurt maximaal vijf jaar aan jongere

Met deze maatregel loopt Talis vooruit op een wetswijziging. Zowel minister Stef Blok als Kamerlid Carola Schouten van de Christen Unie probeert tijdelijke verhuur wettelijk te regelen. Nu is dat door de huurbescherming niet mogelijk.

Komt de wet er niet, dan krijgen huurders alsnog een contract voor onbepaalde tijd, heeft directeur Walter Hamers van Talis toegezegd. Met de maatregel wil de corporatie starters op de woningmarkt meer kans geven, om zo jongeren voor Nijmegen te behouden.

Nimbus telt 116 sociale huurappartementen en wordt half maart 2016 opgeleverd. De huur bedraagt 594 euro. Er zijn 76 appartementen voor jongeren tussen 18 en 27 jaar. Zij krijgen een contract voor maximaal vijf jaar. De twintig woningen met een contract voor twee jaar zijn bedoeld voor zogeheten spoedzoekers. Daarbij gaat het om mensen die tijdelijk in de regio werken of mensen die gaan scheiden.

Reageer op dit artikel