nieuws

BAM realiseert Smart Services Campus Heerlen

regios

Stichting Pensioenfonds ABP heeft BAM Bouw en Techniek regio Zuid opdracht verleend voor de revitalisatie van gebouw GKII in Heerlen tot Smart Services Campus.

BAM realiseert Smart Services Campus Heerlen

Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim 10 miljoen euro. BAM is al begonnen met de werkzaamheden en verwacht het gebouw met totale oppervlakte van 21.000 m2 voorjaar 2016 op te leveren. De Smart Services Campus in Heerlen is een initiatief van de provincie Limburg, pensioenbedrijf APG en Universiteit Maastricht en is erop gericht de in de regio aanwezige deskundigheid op het gebied van financiële, administratieve en informatieve dienstverlening te versterken en verder te ontwikkelen.

Het doel is 2.000 tot 2.500 nieuwe banen te realiseren met tientallen start ups, spin offs en nieuwe bedrijven. De werkzaamheden van BAM omvatten onder meer de bouw van een nieuwe entree met luifel en de uitbreiding van het restaurant. Tussen de eerste en tweede verdieping wordt een atrium gecreëerd. De tweede verdieping wordt ingericht met flexibele kantoorruimten en een ‘community floor’. BAM past ook de installaties in het gehele gebouw aan. Het ontwerp is van architecten diederendirrix uit Eindhoven.

Reageer op dit artikel