nieuws

Arnhem/Nijmegen ziet campus als economische motor

regios

De campussen van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem moeten economische centra worden, schrijft De Gelderlander.

Arnhem/Nijmegen ziet campus als economische motor

De campussen moeten uitgroeien tot broedplaatsen van startende bedrijfjes. Daarvoor moet station Heijendaal in Nijmegen worden vergroot en station Presikhaaf in Arnhem worden verplaatst.

De ontwikkeling van deze terreinen is door Arnhem en Nijmegen uitgeroepen tot economische topprioriteit. Twee andere prioriteiten zijn de toekomst van de binnensteden en de productie van groene energie. Een plan hiervoor, dat voorziet in een financiële injectie van tientallen miljoenen euro in de komende tien jaar, is aangeboden aan minister Schultz van Haegen.

In Arnhem moeten Van Hall Larenstein en de HAN samen het Science Parc Arnhem vormen. Samenwerking met het bedrijfsleven moet nieuwe producten en banen opleveren. Een centraal gelegen station Presikhaaf is daarvoor belangrijk, zegt wethouder Ron König in de krant.

Nijmegen wil tientallen miljoenen van rijk en provincie steken in het gebied ten westen van het station. Nieuwe kantoren mogen alleen nog in de buurt van de stations Arnhem en Nijmegen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel