nieuws

AM en Amvest ontwikkelen hoogste toren van Nederland

regios

AM en Amvest zijn bezig met de ontwikkeling van de Zalmhaventoren in Rotterdam. Met in totaal 218 meter wordt de toren veruit het hoogste gebouw van Nederland.

AM en Amvest ontwikkelen hoogste toren van Nederland

Projectontwikkelaar Edwin van Leeuwen van Amvest verwacht dat de bouw in oktober 2017 kan beginnen. Het gebouw komt ingeklemd te staan tussen de Houtlaan en de Gedempte Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier aan de voet van de Erasmusbrug.

Het enorme complex zal afhankelijk van de definitieve invulling 475 appartementen omvatten en 7.000 m2 commerciële ruimte. Niet uitgesloten is echter dat er een hotel met maximaal 280 kamers in de plannen wordt opgenomen. De hotelruimte zal in dat geval ten koste gaan van het aantal appartementen.

Amvest en AM werken momenteel aan de aanvraag van de bestemmingsplanwijziging. Om zo flexibel mogelijk te kunnen zijn wordt een dubbele bestemming aangevraagd. De ene helft van de appartementen zal bestaan uit koopwoningen, de andere helft uit huurwoningen.  Amvest zal de huurwoningen zelf in belegging nemen.

Over de omvang van de investeringen wilde Van Leeuwen geen mededelingen doen, maar minimaal 150 miljoen euro aan beleggings-/verkoopwaarde zal het volgens marktvorsers zeker zijn.

Het hoogste gebouw van Nederland is met 165 meter momenteel de in 2009 opgeleverde Maastoren op de Kop van Zuid. Met 192 meter en een 26 meter hoge opbouw komt de Zalmhaventoren daar ruim boven.

Reageer op dit artikel