nieuws

W Hotel Amsterdam officieel open

regios

Het W Hotel Amsterdam aan de Spuistraat is 22 oktober geopend. Het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf is getransformeerd door Office Winhov in opdracht van Europe Hotels Private Collection.

W Hotel Amsterdam officieel open

De publieke functies van het hotel zoals de receptie, de W lounge, de bar, het restaurant ‘Mr. Porter’ en de terrassen met publiek zwembad zijn in de nieuwe opbouw samengebracht; zij vormen de ‘kroon’ van het gebouw. De nieuwe opbouw biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de historische binnenstad en de naastgelegen gebouwen zoals het paleis. Gasten en bezoekers worden, na binnenkomst aan de zijde van de Spuistraat, direct naar deze nieuwe verdieping gebracht.

Het W hotel heeft daarmee een opvallende, omgekeerde structuur. De hotelkamers zijn georiënteerd op zowel de straat als op de binnenhoven. De beide hoven zijn vanuit de brede gangen en de dakopbouw zichtbaar. Op de eerste verdieping, in ‘de buik’ van het gebouw, is een vergader- en evenementenruimte toegevoegd.

Het project heeft een BREEAM-NL Very Good-certificaat. De nieuwe installaties zijn aangesloten op een WKO (Warmte Koude Opslag Installatie) en zo compact mogelijk uitgevoerd. Hierdoor zijn ze binnen de bestaande contour van het gebouw gerealiseerd en is een hinderlijke installatieopbouw vermeden.

W Hotels bezit 46 hotels wereldwijd. In 2018 moeten dat er zestig zijn. De internationale hotelketen bestaat vijftien jaar. 

Reageer op dit artikel