nieuws

Plan voor logistiek complex Oirschot van 100 miljoen

regios

SDK Vastgoed en DPD willen ruim 100 miljoen euro investeren in onder meer een nieuw logistiek complex op Westfields Bedrijvenpark in Oirschot. Door de groei van e-commerce moet DPD uitbreiden.

Plan voor logistiek complex Oirschot van 100 miljoen

De investering is bestemd voor een moderne logistieke terminal in een gebied van 27 hectare. De gemeente Oirschot wil bijdragen aan de doorontwikkeling van Brainport. De wens van de bestuurlijke regio Stedelijk Gebied, een samenwerking van negen gemeenten waaronder Oirschot, is om logistieke dienstverlener DPD voor de Brainport-regio te behouden. Oirschot, VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed en DPD inventariseren nu de haalbaarheid van dit nieuwbouwproject op Westfields.

DPD maakt mede door de invloed van e-commerce een enorme ontwikkeling door en is op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Westfields bedrijvenpark is gesitueerd op een strategische locatie tussen Eindhoven en Oirschot, verklaart Michael van Ooijen, ceo van DPD. ‘DPD oriënteert zich al enige tijd op een nieuwe vestiging ter ondersteuning van onze huidige en toekomstige groei. Westfields Bedrijvenpark ligt strategisch tussen de Randstad, het Ruhrgebied en België, met een goede ontsluiting naar snelwegen.’

Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed, noemt het project een schoolvoorbeeld van anticipatie op de veranderende vraag in de logistieke markt. ‘Alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig, zoals de omvang van het project, de goede ligging en aanwezigheid van geschikt arbeidspotentieel.’ Het begin van de bouw staat gepland voor 2016.

Reageer op dit artikel