nieuws

Nieuwbouw vervangt zorgcentrum Scheveningen

regios

Weboma realiseert 133 woningen op de locatie van het voormalige woonzorgcentrum Deo Gratias aan de Nieuwe Parklaan in Den Haag.

Nieuwbouw vervangt zorgcentrum Scheveningen

Respect Zorggroep en Weboma hebben daartoe op 26 oktober de realisatieovereenkomst getekend. Op de plek van het oude Scheveningse woonzorgcentrum komt het project De Windes. Dit project bestaat uit twee woontorens. In ZeeWinde komen 75 huurzorgappartementen voor bewoners met of zonder indicatie en 32 groepswoningen voor mensen die volledige zorg geïndiceerd krijgen. In HaagWinde worden 26 luxe koopappartementen gerealiseerd.

Naar verwachting vindt begin 2016 de sloop plaats, waarna de bouw zomer 2016 kan beginnen. De Windes is een ontwerp van Cor de Vries van Kolpa Architecten uit Rotterdam. De bouwstijl sluit aan op de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in jaren-30-stijl langs de Nieuwe Parklaan.

Via een plint op de begane grond worden de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van de koopappartementen gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige (zorg)faciliteiten. Er komen onder meer een winkel, een praktijk voor fysiotherapie en een grand café/restaurant. Onder het complex komt een parkeergarage.

Reageer op dit artikel