nieuws

KondorWessels koopt 150 hectare grond in Arnhem

regios

VolkerWessels-onderneming KondorWessels Projecten heeft een overeenkomst gesloten voor de aankoop van 150 hectare grond aan de zuidzijde van de Rijn in Arnhem.

KondorWessels koopt 150 hectare grond in Arnhem

De afgelopen maand is er namens de curator van het failliete Phanos het plan De Eilanden 2.0 gepresenteerd voor dit gebied in Stadsblokken-Meinerswijk. Het gaat uit van de ontwikkeling van twee eilanden met diverse functies en de mogelijkheid tot het realiseren van een stadspark in het uiterwaardengebied Meinerswijk.

Volgens KondorWessels Projecten liggen er voldoende mogelijkheden om het plan samen met de gemeente Arnhem uit te werken. Dit binnen de voor het gebied vastgestelde gebiedsvisie, zodat Arnhem ook een gezicht krijgt aan de zuidzijde van de Rijn. Stadsblokken-Meinerswijk is een uiterwaardengebied gelegen op de zuidelijke oever van de rivier, midden in Arnhem. Meinerswijk is het grootste uiterwaardenpark van Europa. Het verlaten havengebied Stadsblokken dat recht tegenover het stadscentrum ligt, is een grotendeels verhard gebied. 

Reageer op dit artikel