nieuws

Hoogste punt voor leisureproject A’dam

regios

Het hoogste punt van herontwikkelingsproject A’dam in Overhoeks Amsterdam is bereikt. Voorjaar 2016 gaan de deuren van het leisurecomplex in de voormalige Shell-toren open.

Hoogste punt voor leisureproject A’dam

Met de plaatsing van een windvaan meet het gebouw nu vrijwel 100 meter. A’dam wordt een verticale stad met een uitzichtpunt, diverse restaurants, clubs, een hotel en ruimte voor toonaangevende bedrijven uit de creatieve en muziekindustrie. Het project is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer en wordt gebouwd door bouwbedrijf J.P. van Eesteren, onderdeel van de TBI-groep.

Het complex zal volgens de planmakers naar verwachting 3.000 personen per dag trekken. De A’dam-toren krijgt driedubbel glas en een stevige isolatie van de gevel. Een belangrijk deel van de energie wordt duurzaam opgewekt door warmte- en koudeopslag en zonnecollectoren op een deel van de platte daken. Het gebouw wordt voorzien van energiezuinige installaties met warmteterugwinning uit luchtverversing en het warme water van de douches van het hotel, en energiezuinige liften. Ook zal het gebouw in belangrijke mate worden voorzien van LED-verlichting.

Reageer op dit artikel