nieuws

Hoogeveen daagt Megahome om Erflanden

regios

Gemeente Hoogeveen daagt de Almelose projectontwikkelaar Megahome voor de kortgedingrechter om de afspraak af te dwingen over de aanleg van openbare ruimte in de wijk Erflanden.

Hoogeveen daagt Megahome om Erflanden
rechtbank

De gemeente Hoogeveen wil via de rechter afdwingen dat Megahome met de aanleg van het openbaar gebied in een deel van nieuwbouwwijk Erflanden begint. Hoogeveen wil ook in het bezit komen van openbare gronden – voor straten, stoepen, verlichting en groen – in Erflanden die nu nog in het bezit zijn van Megahome. De Almelose projectontwikkelaar Megahome van Willy Welles verkeert al langere tijd in financiële problemen. Er komt een nieuwe serie executieveilingen van kavels en huizen van Megahome, schrijft de Twentse Courant Tubantia.

Megahome kocht jaren geleden in heel Nederland grond voor de bouw van huizen. Door de recessie werd er echter niet gebouwd. DTZ Zadelhoff hield al eerder executieveilingen van bezittingen van Megahome. Op de website Nationale Vastgoedveiling staan alle kavels en panden die worden verkocht in opdracht van de Rabobank. Bezittingen van Megahome in onder meer Veendam, Waalre, Wierden, Amersfoort en Bakhuizen zijn of worden verkocht. In oktober en november worden in totaal een kleine dertig kavels geveild.

Reageer op dit artikel