nieuws

Verkoop Slotervaartziekenhuis afgerond

regios

De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter is nu daadwerkelijk eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Op 31 december is de aandelentransactie afgerond, maakte MC donderdag bekend.

Verkoop Slotervaartziekenhuis afgerond

Afgelopen maanden was er veel gesteggel over de verkoop van het ziekenhuis. Voormalig bestuursvoorzitter en minderheidsaandeelhouder Aysel Erbudak probeerde de transactie te blokkeren. Volgens haar is de deal onrechtmatig en zou er ook te weinig zijn betaald voor het Slotervaart. In opdracht van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam loopt er nog steeds een onderzoek naar de zaak.

MC Groep zegt zich nu te gaan toeleggen op het verstevigen van de financiële positie van het Slotervaartziekenhuis, dat zich volgens de vorige eigenaar Delta Onroerend Goed onlangs nog op de rand van faillissement bevond. Hierover worden al gesprekken gevoerd met belanghebbenden. Huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea hebben hun steun uitgesproken aan de plannen die tot de overname hebben geleid. De ziekenhuisapotheek, een perceel grond en de neurochirurgische oncologie zijn verkocht aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis, waarmee Slotervaart nauwer gaat samenwerken. Voor de apotheek en het farmacologisch onderzoek gaat het AVL nieuwbouwplannen ontwikkelen.

Reageer op dit artikel