nieuws

Synchroon breidt Stadshart Zoetermeer uit

regios

Synchroon gaat met het plan Cadenza het Stadshart van Zoetermeer verder uitbreiden. Aan de oostzijde, op de voormalige ijsbaanlocatie, komen een Hoogvliet-supermarkt van 2.650 m2 VVO, een kleine winkelruimte, 1.400 m2 horeca, een casino en 69 jongerenwoningen.

Synchroon breidt Stadshart Zoetermeer uit

Synchroon, de gemeente Zoetermeer, woningcorporatie De Goede Woning en Era Contour ondertekenden hiertoe onlangs de overeenkomsten. Naar verwachting wordt medio 2014 begonnen met de bouw. De Goede Woning neemt de 69 jongerenwoningen met parkeerplaatsen af. Eerder hebben Hoogvliet en Synchroon de overeenkomst getekend voor de verkoop van de supermarkt en 115 parkeerplaatsen. Synchroon en de gemeente Zoetermeer ondertekenden de realiserings- en verkoopovereenkomst waarmee het project verder kan worden ontwikkeld en uitgevoerd.

In het gebied naast het Stadstheater en de bioscoop wordt het thema horeca en uitgaan versterkt. Ook de openbare ruimte rondom het Stadstheater en de bioscoop krijgt een nieuw impuls. De uitvoering van het plan Cadenza is een concrete uitwerking van de Visie Binnenstad 2030, waarmee de gemeente de binnenstad bruisender en sfeervoller wil maken.

Reageer op dit artikel