nieuws

Nieuwe horeca met haven en zwembad in Amstelkwartier

regios

Het Amstelkwartier in Amsterdam wordt verrijkt met een restaurant met jachthaven en een drijvend zwembad. Voor de ontwikkeling en realisatie van het project werden drie ambitieuze Amsterdamse initiatiefnemers gevraagd die zijn verenigd in de onderneming 52° Noord B.V.

Nieuwe horeca met haven en zwembad in Amstelkwartier

Eind vorige week is een handtekening geplaatst onder de optieovereenkomst. De belangrijkste criteria bij de toetsing waren duurzaamheid, omgeving en bieding. Zo worden voor het gebouw en de haven zoveel mogelijk duurzame technieken en materialen gebruikt. Ook wordt het een ontmoetingsplek voor de buurt. De horeca met haven en het drijvende zwembad maken onderdeel uit van het nieuwe stadspark, dat direct grenst aan de Amsteloever. Het park is momenteel in aanleg en wordt volgend jaar zomer opgeleverd.

Het jachthavengebouw waarin het restaurant wordt gevestigd meet 1.000 m2. De jachthaven biedt plaats aan maximaal 160 vaartuigen. Met het ondertekenen van de optieovereenkomst verwerft 52° Noord het exclusieve recht tot grondafname. Ze krijgen nog ruim een jaar tijd om het plan verder uit te werken en over te gaan tot definitieve grondafname. De oplevering zou begin 2016 moeten plaatsvinden. Naast deze ontwikkeling komen in het park nog twee andere horecagelegenheden. 

Reageer op dit artikel