nieuws

Wonen Limburg zoekt ketenpartners

regios

Wonen Limburg gaat voor nieuwbouw- , transformatie- en renovatieprojecten op basis van een ketensamenwerking samenwerken met twee bouwpartners. Hiervoor is een selectieprocedure begonnen.

Twaalf partijen dingen mee. Vanaf 1 maart 2014 wordt bekend met welke twee ketenpartners de corporatie de samenwerking aangaat. Van deze partners verwacht de Limburgse woningcorporatie ‘een andere instelling en andere competenties’ dan bij het traditionele bouwproces. Door een intensieve samenwerking moet onder andere de kwaliteit van de projecten verbeteren, de klanttevredenheid omhooggaan, de kosten worden verlaagd en de doorlooptijd verkort.

Het dagelijks onderhoud aan het woningbezit van Wonen Limburg is al volgens de principes van ketensamenwerking ingericht. Vanaf 1 oktober werkt de corporatie hiervoor samen met acht partijen. Deze ketenpartners denken mee over het kwaliteitsniveau, de inrichting van slimme processen en kostenanalyses. Samenwerken, transparantie en van elkaar leren staan centraal binnen een ketensamenwerking.

Reageer op dit artikel