nieuws

Winkelcentrum Oostpoort voor 80 procent verhuurd

regios

Met de komst van Cool Cat, La Ligna, Big Bazar en het Zwarte Fietsenplan is 80 procent van de winkelmeters in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort verhuurd. Het nieuwe hart van Amsterdam-Oost wordt eind maart 2014 geopend.

Winkelcentrum Oostpoort  voor 80 procent verhuurd

Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg ontstaat een centrumgebied met 600 woningen, 18.000 m2 winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse garage met ruim 874 parkeerplaatsen. In het gebied zijn ook verschillende stedelijke en culturele voorzieningen gevestigd, zoals het Stadsdeelhuis, Muziekmakerscentrum MuzyQ, het Sportfondsenbad Oost, de Wethouder Verheijsporthal en de fitness club Sports World.

Samen met de Linnaeusstraat en de Middenweg ontstaat een aaneengesloten winkelgebied van ruim 30.000 m2 met meer dan 200 winkels. Het verzorgingsgebied omvat ruim 100.000 mensen. Het winkelgebied moet de bewoners van Oost en Watergraafsmeer trekken, maar ook bezoekers van buitenaf. Er komen supermarkten van Albert Heijn en Vomar en een biologische verswinkel, genaamd Biolicious. Oostpoort kent verder een sterke branchering met winkels als C&A, H&M, Xenos, Big Bazar, BCC, Cool Cat, La Ligna, Bruna, Miss Etam, Douglas, Vero Moda, Jack & Jones, Eye Wish Opticiens, Pets Place, Hunkemöller en Kruidvat. Ook speciaalzaken zoals de koffie- en theewinkel Simon Levelt, Bakker Balvert en de Vitaminstore komen naar het winkelcentrum.

Oostpoort is momenteel het grootste bouwproject in Amsterdam. Ook met de woningverkoop gaat het erg goed. Van de 235 koopwoningen die momenteel in aanbouw zijn, is nu bijna 70 procent verkocht. Wekelijks melden zich drie tot vier nieuwe kopers.

Oostpoort wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied (OCP), een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot. De belegger van het nieuwe winkelcentrum wordt een samenwerkingsverband van de Stichting Spoorwegpensioenfonds en de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De verhuur van het commercieel onroerend is in handen van MAB Development, dat hierbij voor de verhuur van de winkelruimtes wordt geadviseerd door CBRE en voor de horecaruimtes door Adhoc Horecamakelaars.

Reageer op dit artikel